Nadaleko poznata začinska biljka čiji se listovi i cvjetovi koriste u kulinarstvu i za pripremu čajeva.
Prodano
ORIGANO COMUNE
7,00 kn
Nadaleko poznata začinska biljka čiji se listovi i cvjetovi koriste u kulinarstvu i za pripremu čajeva.
Nema na zalihi.
SKU: ORIGANO COMUNE - L'orto Biologico (5001481)
Kategorije: EKO PROIZVODNJA, Ekološko sjeme, SJEME, Začinsko bilje
Oznake: Bio Sjeme, Sjeme začina, Začini, Začinsko bilje
Dodatne informacije
Namjena | Hobi sjeme |
---|---|
Proizvođač | Sementi Dotto |
Tip | Ekološko sjeme |
Vrsta | Sortno sjeme |
Povezani proizvodi
KORIJANDER
14,00 kn
5 na zalihi
Jednogodišnja biljka visoka 40-60 cm. Naziva se i “kineski peršin” jer pripada istoj obitelji kao i peršin, kim, kopar i komorač. Listovi se koriste zbog arome, a sjemenke, koje su zapravo plod, koriste se kao začin; slatkog su okusa uz laganu notu limuna i nisu tako pikantne poput listova.
TIMIJAN
4,00 kn
44 na zalihi
Svježi, suhi ili smrznuti listovi koriste se kao začin jelima ili za pripravljanje ljekovitih čajeva.
RABARBARA
4,00 kn
5 na zalihi
Biljka velikih listova čije se peteljke koriste kao začin za salate i u slastičarstvu.
Gorušica
14,00 kn
10 na zalihi
Jednogodišnja biljka iz roda Brassica koja se od davnina uzgaja zbog svojih ljekovitih svojstava te široke primjene u kulinarstvu. Uzgoj je jednostavan, a odlične rezultate daje i u lončanici. Cvjetovi imaju nježan miris, dok je sjeme jedinstvenog okusa pa se koristi u kuhinji.
MILODUH
4,00 kn
8 na zalihi
Višegodišnja biljka s malim, ovalnim listovima i plavim cvjetovima. Stabljike su u donjem dijelu drvenaste. Listovi se koriste u kulinarstvu za davanje arome raznim umacima. Pripravci od listova i cvjetova smatraju se ljekovitima.
RUŽMARIN
4,00 kn
8 na zalihi
Trajnica uskih, tamnozelenih listova i plavih cvjetića koja se koristi u kulinarstvu kao začin.
Bosiljak LJUBIČASTI
4,00 kn
11 na zalihi
Aromatična sorta bosiljka s purpurnim listovima prošaranim ljubičastocrvenim linijama.
RUTA
4,00 kn
19 na zalihi
Trajnica čije se grančice koriste dok su svježe, prije cvjetanja, za aromatiziranje likera I za ljekovite pripravke.