Ojačivač bilja za tretiranje sjemena

Ojačivač Tillecur®

Ojačivač bilja za tretiranje sjemena, za ojačavanje otpornosti pšenice i pira na smrdljivu snijet (Tilleta caries)

Ojačivač područja primjene :

jednostavna primjena  po principu oprašivanja (kod zahvaćenosti od jedne do 500 spora po zrnu; preporučljivo i kod certificiranog sjemenja).

Ojačivač bilja za tretiranje sjemena Tillecur je sastavljen od brašna domaćih biljaka kao i prirodnih sredstava za poboljšanje prianjanja.
Mnoga istraživanja dokazala su preventivno djelovanje ojačivača bilja za tretiranje sjemena Tillecur®-a.
Kod različitih vrsta žitarica u visoko inficiranom stadiju (smrdljiva snijet) dokazana je učinkovitost do 99,8 %. Protiv patuljaste snijeti pšenice (Tilletia controversa) Ojačivač bilja za tretiranje sjemena Tillecur® ima popratno djelovanje (učinkovitost oko 60%).

Ojačivač bilja za tretiranje sjemena Tillecur
Primjena:
Ovisno o zahvaćenosti sjemenja. Prije primjene preporučuje se analiza sjemena žitarica i utvrđivanje količina spora smrdljive snijeti.

Suho tretiranje sjemena – zaprašivanjem: kod zahvaćenosti sporama manje od 500 spora po zrnu dovoljno je suho tretiranje sjemena. Potrebno je dobro pomiješati 1,5 kg Tillecur®-a sa 100 kg sjemenja (npr. u betonskoj miješalici). Ljetno se sjeme u glavnom može tretirati na suhi način.
Mokro tretiranje sjemena – prskanjem, kod zahvaćenosti od preko 500 spora po zrnu.

Maksimalno djelovanje postiže se mokrim tretiranjem sjemena. Bazna količina potrebna za tretman sjemena iznosi 1 kg Tillecur®-a na 100 kg sjemenja. 1 kg Tillecur®-a pomiješajte s 5 litara vode, mješavina ne smije imati grudice. Dobivenu mješavinu ravnomjerno pomiješajte sa 100 kg sjemenja (u betonskoj miješalici ili sl.) tako da je zrnje kompletno prekriveno. Svježe tretirano sjemenje potrebno je rasprostrti kako bi se osušilo.
Tretirano sjeme nikada ne skladištite u zatvorenim vrecama (papir/folija).

Ojačivač bilja za tretiranje sjemena Tillecur
Tretiranje pira:
Zbog ljuske je pir potrebno tretirat mokrim postupkom. Kod zahvaćenosti do 200 spora po zrnu dovoljno je suho tretiranje.
Važno: kod sjetve svježe tretiranog, mokrog sjemenja potrebno je obratiti pažnju na smanjeni protok žitarica kroz sijačicu.
Suho tretirano sjeme moguće je skladištiti više tjedana bez utjecaja na djelovanje.
Ojačivač bilja za tretiranje sjemena Tillecur® je biološko sredstvo za tretiranje sjemena te se brzo razgraduje u tlu. Iz tog je razloga vrlo bitno pridržavati se optimalnih uvjeta sjetve koji su preduvjet za visoku djelotvornost preparata.

 

Ojačivač bilja za tretiranje sjemena Tillecur
Skladištenje:
čuvati na suhom

Ojačivač bilja za tretiranje sjemena Tillecur
Pakiranje:
1 kg, 3 kg, 10 kg i 25 kg

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.