Bosiljak ITALIANO CLASSICO
Bujna i vrlo aromatična sorta svijetlozelenih, krupnih listova.
Bosiljak LJUBIČASTI
Aromatična sorta bosiljka s purpurnim listovima prošaranim ljubičastocrvenim linijama.
Bosiljak SITNOLISNI
Bosiljak sa sitnim listovima koje odlikuje intenzivan miris.
ESTRAGON
Biljka usprvne i vrlo razgranate stabljike čiji se listovi i cvjetni vrhovi koriste prilikom pripremanja salata i umaka.
Gorušica
Jednogodišnja biljka iz roda Brassica koja se od davnina uzgaja zbog svojih ljekovitih svojstava te široke primjene u kulinarstvu. Uzgoj je jednostavan, a odlične rezultate daje i u lončanici. Cvjetovi imaju nježan miris, dok je sjeme jedinstvenog okusa pa se koristi u kuhinji.
KADULJA LJEKOVITA
Kadulja je ljekovita i vrlo poznata biljka od koje se koriste svježe sakupljeni listovi. Također, veoma je popularan začin u kulinarstvu i koristi se za ljekovite čajeve.
Kim
Biljka mesnatog korijena koji se jede kuhan, dok se sjemenke i listovi kao začin koriste u kulinarstvu.
Kim
Biljka mesnatog korijena koji se jede kuhan, dok se sjemenke i listovi kao začin koriste u kulinarstvu.
KOPAR
Biljka lagano izreskanih listova, mirisa sličnog komoraču. Koristi se u kulinarstvu. Sjemenke kopra koriste se za aromatiziranje ukiseljenog povrća i za pripremu ljekovitih čajeva.
KORIJANDER
Jednogodišnja biljka visoka 40-60 cm. Naziva se i “kineski peršin” jer pripada istoj obitelji kao i peršin, kim, kopar i komorač. Listovi se koriste zbog arome, a sjemenke, koje su zapravo plod, koriste se kao začin; slatkog su okusa uz laganu notu limuna i nisu tako pikantne poput listova.
KORIJANDER
Jednogodišnja biljka visoka 40-60 cm. Naziva se i “kineski peršin” jer pripada istoj obitelji kao i peršin, kim, kopar i komorač. Listovi se koriste zbog arome, a sjemenke, koje su zapravo plod, koriste se kao začin; slatkog su okusa uz laganu notu limuna i nisu tako pikantne poput listova.
LAVANDA
Lavanda je ljekovita biljka grmolikog rasta. Cvijet plavoljubičaste boje daje karakterističan miris, a sušeni cvijet se koristi u farmaceutskoj industriji i travarstvu.
Luk vlasac
Listovi ovog luka se zbog svog karakterističnog okusa koriste u svježem stanju kao začin za salate, umake i razne vrste jela.
MAŽURAN
Biljka čiji se listovi i cvjetovi koriste svježi ili sušeni, za pripremu umaka ili posebnih ljekovitih čajeva.
METVICA PČELINJA
Karakteristični listovi, tipičnog mirisa limuna, koriste se u kulinarstvu, kao i za pripremu ljekovitih čajeva.
MILODUH
Višegodišnja biljka s malim, ovalnim listovima i plavim cvjetovima. Stabljike su u donjem dijelu drvenaste. Listovi se koriste u kulinarstvu za davanje arome raznim umacima. Pripravci od listova i cvjetova smatraju se ljekovitima.
MIX ZAČINA I JESTIVOG CVIJEĆA
Ukusne začinske trave i jestivo cvijeće daju dodatni okus i boju jelu te bude kreativnu notu. Mogu se koristiti u salatama, varivima ili glavnim jelima.
MIX ZAČINA I JESTIVOG CVIJEĆA
Ukusne začinske trave i jestivo cvijeće daju dodatni okus i boju jelu te bude kreativnu notu. Mogu se koristiti u salatama, varivima ili glavnim jelima.
ORIGANO MRAVINAC
Nadaleko poznata začinska biljka čiji se listovi i cvjetovi koriste u kulinarstvu i za pripremu čajeva.
PELIN
Biljka posebne arome koja se koristi u pripremi različitih likera. Suhi listovi služe za pripremu ljekovitih čajeva.
POLJSKI MAK
Mlade biljke pogodne su za konzumaciju. Bere se početkom proljeća, vrlo je ukusan u salati.
RABARBARA
Biljka velikih listova čije se peteljke koriste kao začin za salate i u slastičarstvu.
RUTA
Trajnica čije se grančice koriste dok su svježe, prije cvjetanja, za aromatiziranje likera I za ljekovite pripravke.
RUŽMARIN
Trajnica uskih, tamnozelenih listova i plavih cvjetića koja se koristi u kulinarstvu kao začin.
TIMIJAN
Svježi, suhi ili smrznuti listovi koriste se kao začin jelima ili za pripravljanje ljekovitih čajeva.
TRPUTAC
Zeljasta višegodišnja biljka koja se bere tijekom cijele godine, a svoju primjenu ima u kulinarstvu te kao prirodni lijek.