Prikazuje se svih 25 rezultata

Pokaži bočnu traku
Zatvori

Amarant

14,00 kn
Amarant je biljka koja potječe iz Srednje i Južne Amerike. Tijekom njegovog uzgoja moguće je prikupiti jestive sjemenke koje su zatvorene u unutrašnjosti cvijeta crvene boje, otkuda mu i dolazi ime. Zrna čine amarant sličnim žitaricama, prije svega zbog njegovog korištenja u prehrani, iako on to zapravo nije. Uzgoj amaranta povezuje ga se s Inkama i Astecima, a nazivali su ga “božje zrno” zbog njegovih iznimnih hranjivih vrijednosti. Također mu se mogu konzumirati i listovi.
Zatvori

Anis

4,00 kn
Biljka vrlo izreskanih listova čije se sjemenke koriste u kulinarstvu, a čaj od anisa ima i ljekovita svojstva.
Zatvori

Bosiljak ITALIANO CLASSICO

4,00 kn
Bujna i vrlo aromatična sorta svijetlozelenih, krupnih listova.
Zatvori

Bosiljak KRUPNOLISNI – ITALIANO CLASSICO

4,00 kn
Bujna i vrlo aromatična sorta svijetlozelenih, krupnih listova.
Zatvori

Bosiljak LJUBIČASTI

4,00 kn
Aromatična sorta bosiljka s purpurnim listovima prošaranim ljubičastocrvenim linijama.
Zatvori

Gorušica

14,00 kn
Jednogodišnja biljka iz roda Brassica koja se od davnina uzgaja zbog svojih ljekovitih svojstava te široke primjene u kulinarstvu. Uzgoj je jednostavan, a odlične rezultate daje i u lončanici. Cvjetovi imaju nježan miris, dok je sjeme jedinstvenog okusa pa se koristi u kuhinji.
Zatvori

KADULJA LJEKOVITA

4,00 kn
Kadulja je ljekovita i vrlo poznata biljka od koje se koriste svježe sakupljeni listovi. Također, veoma je popularan začin u kulinarstvu i koristi se za ljekovite čajeve.
Zatvori

Kim

4,00 kn
Biljka mesnatog korijena koji se jede kuhan, dok se sjemenke i listovi kao začin koriste u kulinarstvu.
Zatvori

Kim

14,00 kn
Biljka mesnatog korijena koji se jede kuhan, dok se sjemenke i listovi kao začin koriste u kulinarstvu.
Zatvori

KOPAR

4,00 kn
Biljka lagano izreskanih listova, mirisa sličnog komoraču. Koristi se u kulinarstvu. Sjemenke kopra koriste se za aromatiziranje ukiseljenog povrća i za pripremu ljekovitih čajeva.
Zatvori

KORIJANDER

14,00 kn
Jednogodišnja biljka visoka 40-60 cm. Naziva se i “kineski peršin” jer pripada istoj obitelji kao i peršin, kim, kopar i komorač. Listovi se koriste zbog arome, a sjemenke, koje su zapravo plod, koriste se kao začin; slatkog su okusa uz laganu notu limuna i nisu tako pikantne poput listova.
Zatvori

KORIJANDER

4,00 kn
Jednogodišnja biljka visoka 40-60 cm. Naziva se i “kineski peršin” jer pripada istoj obitelji kao i peršin, kim, kopar i komorač. Listovi se koriste zbog arome, a sjemenke, koje su zapravo plod, koriste se kao začin; slatkog su okusa uz laganu notu limuna i nisu tako pikantne poput listova.
Zatvori

LAVANDA

4,00 kn
Lavanda je ljekovita biljka grmolikog rasta. Cvijet plavoljubičaste boje daje karakterističan miris, a sušeni cvijet se koristi u farmaceutskoj industriji i travarstvu.
Zatvori

Ljuta paprika LJUTE PAPRIČICE MIX

14,00 kn
Vrlo ljuta mješavina različitih sorti paprika s visokim udjelom kapsaicina. Sastoji se od habanero, yellow wax hot i cayenne paprika.
Zatvori

Luk vlasac

4,00 kn
Listovi ovog luka se zbog svog karakterističnog okusa koriste u svježem stanju kao začin za salate, umake i razne vrste jela.
Zatvori

LUK VLASAC

7,00 kn
Karakteristični, svježi listovi koriste se kao začin za salate, umake i razne vrste jela.
Zatvori

MAŽURAN

4,00 kn
Biljka čiji se listovi i cvjetovi koriste svježi ili sušeni, za pripremu umaka ili posebnih ljekovitih čajeva.
Zatvori

METVICA PAPRENA

4,00 kn
Listovi se koriste u slastičarskoj industriji te kao začin u kulinarstvu.
Zatvori

METVICA PČELINJA

4,00 kn
Karakteristični listovi, tipičnog mirisa limuna, koriste se u kulinarstvu, kao i za pripremu ljekovitih čajeva.
Zatvori

MILODUH

4,00 kn
Višegodišnja biljka s malim, ovalnim listovima i plavim cvjetovima. Stabljike su u donjem dijelu drvenaste. Listovi se koriste u kulinarstvu za davanje arome raznim umacima. Pripravci od listova i cvjetova smatraju se ljekovitima.
Zatvori

ORIGANO MRAVINAC

4,00 kn
Nadaleko poznata začinska biljka čiji se listovi i cvjetovi koriste u kulinarstvu i za pripremu čajeva.
Zatvori

RABARBARA

4,00 kn
Biljka velikih listova čije se peteljke koriste kao začin za salate i u slastičarstvu.
Zatvori

RUTA

4,00 kn
Trajnica čije se grančice koriste dok su svježe, prije cvjetanja, za aromatiziranje likera I za ljekovite pripravke.
Zatvori

RUŽMARIN

4,00 kn
Trajnica uskih, tamnozelenih listova i plavih cvjetića koja se koristi u kulinarstvu kao začin.
Zatvori

TIMIJAN

4,00 kn
Svježi, suhi ili smrznuti listovi koriste se kao začin jelima ili za pripravljanje ljekovitih čajeva.