Bosiljak ITALIANO CLASSICO
Bujna i vrlo aromatična sorta svijetlozelenih, krupnih listova.
Bosiljak LJUBIČASTI
Aromatična sorta bosiljka s purpurnim listovima prošaranim ljubičastocrvenim linijama.
Bosiljak SITNOLISNI
Bosiljak sa sitnim listovima koje odlikuje intenzivan miris.
Gorušica
Jednogodišnja biljka iz roda Brassica koja se od davnina uzgaja zbog svojih ljekovitih svojstava te široke primjene u kulinarstvu. Uzgoj je jednostavan, a odlične rezultate daje i u lončanici. Cvjetovi imaju nježan miris, dok je sjeme jedinstvenog okusa pa se koristi u kuhinji.
KADULJA LJEKOVITA
Kadulja je ljekovita i vrlo poznata biljka od koje se koriste svježe sakupljeni listovi. Također, veoma je popularan začin u kulinarstvu i koristi se za ljekovite čajeve.
Kim
Biljka mesnatog korijena koji se jede kuhan, dok se sjemenke i listovi kao začin koriste u kulinarstvu.
KORIJANDER
Jednogodišnja biljka visoka 40-60 cm. Naziva se i “kineski peršin” jer pripada istoj obitelji kao i peršin, kim, kopar i komorač. Listovi se koriste zbog arome, a sjemenke, koje su zapravo plod, koriste se kao začin; slatkog su okusa uz laganu notu limuna i nisu tako pikantne poput listova.
KORIJANDER
Jednogodišnja biljka visoka 40-60 cm. Naziva se i “kineski peršin” jer pripada istoj obitelji kao i peršin, kim, kopar i komorač. Listovi se koriste zbog arome, a sjemenke, koje su zapravo plod, koriste se kao začin; slatkog su okusa uz laganu notu limuna i nisu tako pikantne poput listova.
LAVANDA
Lavanda je ljekovita biljka grmolikog rasta. Cvijet plavoljubičaste boje daje karakterističan miris, a sušeni cvijet se koristi u farmaceutskoj industriji i travarstvu.
Ljuta paprika LJUTE PAPRIČICE MIX
Vrlo ljuta mješavina različitih sorti paprika s visokim udjelom kapsaicina. Sastoji se od habanero, yellow wax hot i cayenne paprika.
Luk vlasac
Listovi ovog luka se zbog svog karakterističnog okusa koriste u svježem stanju kao začin za salate, umake i razne vrste jela.
MASLAČAK
Biljka čiji su cvijetovi žute boje, a listovi izreskani.
MAŽURAN
Biljka čiji se listovi i cvjetovi koriste svježi ili sušeni, za pripremu umaka ili posebnih ljekovitih čajeva.
METVICA PČELINJA
Karakteristični listovi, tipičnog mirisa limuna, koriste se u kulinarstvu, kao i za pripremu ljekovitih čajeva.
MILODUH
Višegodišnja biljka s malim, ovalnim listovima i plavim cvjetovima. Stabljike su u donjem dijelu drvenaste. Listovi se koriste u kulinarstvu za davanje arome raznim umacima. Pripravci od listova i cvjetova smatraju se ljekovitima.
POLJSKI MAK
Mlade biljke pogodne su za konzumaciju. Bere se početkom proljeća, vrlo je ukusan u salati.
RABARBARA
Biljka velikih listova čije se peteljke koriste kao začin za salate i u slastičarstvu.
RUTA
Trajnica čije se grančice koriste dok su svježe, prije cvjetanja, za aromatiziranje likera I za ljekovite pripravke.
RUŽMARIN
Trajnica uskih, tamnozelenih listova i plavih cvjetića koja se koristi u kulinarstvu kao začin.
TRPUTAC
Zeljasta višegodišnja biljka koja se bere tijekom cijele godine, a svoju primjenu ima u kulinarstvu te kao prirodni lijek.