Prikazuje se svih 27 rezultata

Pokaži bočnu traku
Zatvori

Bosiljak ITALIANO CLASSICO

4,00 kn

12 na zalihi

Bujna i vrlo aromatična sorta svijetlozelenih, krupnih listova.
Zatvori

Bosiljak LJUBIČASTI

4,00 kn

10 na zalihi

Aromatična sorta bosiljka s purpurnim listovima prošaranim ljubičastocrvenim linijama.
Zatvori

Bosiljak SITNOLISNI

4,00 kn

14 na zalihi

Bosiljak sa sitnim listovima koje odlikuje intenzivan miris. 
Zatvori

ESTRAGON

4,00 kn

16 na zalihi

Biljka usprvne i vrlo razgranate stabljike čiji se listovi i cvjetni vrhovi koriste prilikom pripremanja salata i umaka.
Zatvori

Gorušica

14,00 kn

9 na zalihi

Jednogodišnja biljka iz roda Brassica koja se od davnina uzgaja zbog svojih ljekovitih svojstava te široke primjene u kulinarstvu. Uzgoj je jednostavan, a odlične rezultate daje i u lončanici. Cvjetovi imaju nježan miris, dok je sjeme jedinstvenog okusa pa se koristi u kuhinji.
Zatvori

KADULJA LJEKOVITA

4,00 kn

13 na zalihi

Kadulja je ljekovita i vrlo poznata biljka od koje se koriste svježe sakupljeni listovi. Također, veoma je popularan začin u kulinarstvu i koristi se za ljekovite čajeve.
Zatvori

Kim

4,00 kn

14 na zalihi

Biljka mesnatog korijena koji se jede kuhan, dok se sjemenke i listovi kao začin koriste u kulinarstvu.
Zatvori

Kim

14,00 kn

12 na zalihi

Biljka mesnatog korijena koji se jede kuhan, dok se sjemenke i listovi kao začin koriste u kulinarstvu.
Zatvori

KOPAR

4,00 kn

23 na zalihi

Biljka lagano izreskanih listova, mirisa sličnog komoraču. Koristi se u kulinarstvu. Sjemenke kopra koriste se za aromatiziranje ukiseljenog povrća i za pripremu ljekovitih čajeva.
Zatvori

KORIJANDER

14,00 kn

5 na zalihi

Jednogodišnja biljka visoka 40-60 cm. Naziva se i “kineski peršin” jer pripada istoj obitelji kao i peršin, kim, kopar i komorač. Listovi se koriste zbog arome, a sjemenke, koje su zapravo plod, koriste se kao začin; slatkog su okusa uz laganu notu limuna i nisu tako pikantne poput listova.
Zatvori

KORIJANDER

4,00 kn

8 na zalihi

Jednogodišnja biljka visoka 40-60 cm. Naziva se i “kineski peršin” jer pripada istoj obitelji kao i peršin, kim, kopar i komorač. Listovi se koriste zbog arome, a sjemenke, koje su zapravo plod, koriste se kao začin; slatkog su okusa uz laganu notu limuna i nisu tako pikantne poput listova.
Zatvori

KRASULJICA

4,00 kn

11 na zalihi

Biljka čiji se listovi nalik peršinu koriste kao začin.
Zatvori

LAVANDA

4,00 kn

7 na zalihi

Lavanda je ljekovita biljka grmolikog rasta. Cvijet plavoljubičaste boje daje karakterističan miris, a sušeni cvijet se koristi u farmaceutskoj industriji i travarstvu.
Zatvori

Luk vlasac

4,00 kn

15 na zalihi

Listovi ovog luka se zbog svog karakterističnog okusa koriste u svježem stanju kao začin za salate, umake i razne vrste jela.
Zatvori

MAŽURAN

4,00 kn

4 na zalihi

Biljka čiji se listovi i cvjetovi koriste svježi ili sušeni, za pripremu umaka ili posebnih ljekovitih čajeva.
Zatvori

METVICA PČELINJA

4,00 kn

13 na zalihi

Karakteristični listovi, tipičnog mirisa limuna, koriste se u kulinarstvu, kao i za pripremu ljekovitih čajeva.
Zatvori

MILODUH

4,00 kn

8 na zalihi

Višegodišnja biljka s malim, ovalnim listovima i plavim cvjetovima. Stabljike su u donjem dijelu drvenaste. Listovi se koriste u kulinarstvu za davanje arome raznim umacima. Pripravci od listova i cvjetova smatraju se ljekovitima.
Zatvori

MIX ZAČINA I JESTIVOG CVIJEĆA

14,00 kn

3 na zalihi

Ukusne začinske trave i jestivo cvijeće daju dodatni okus i boju jelu te bude kreativnu notu. Mogu se koristiti u salatama, varivima ili glavnim jelima.
Zatvori

MIX ZAČINA I JESTIVOG CVIJEĆA

14,00 kn

7 na zalihi

Ukusne začinske trave i jestivo cvijeće daju dodatni okus i boju jelu te bude kreativnu notu. Mogu se koristiti u salatama, varivima ili glavnim jelima.
Zatvori

ORIGANO MRAVINAC

4,00 kn

19 na zalihi

Nadaleko poznata začinska biljka čiji se listovi i cvjetovi koriste u kulinarstvu i za pripremu čajeva.
Zatvori

PELIN

4,00 kn

12 na zalihi

Biljka posebne arome koja se koristi u pripremi različitih likera. Suhi listovi služe za pripremu ljekovitih čajeva.
Zatvori

POLJSKI MAK

14,00 kn

8 na zalihi

Mlade biljke pogodne su za konzumaciju. Bere se početkom proljeća, vrlo je ukusan u salati.
Zatvori

RABARBARA

4,00 kn

5 na zalihi

Biljka velikih listova čije se peteljke koriste kao začin za salate i u slastičarstvu.
Zatvori

RUTA

4,00 kn

17 na zalihi

Trajnica čije se grančice koriste dok su svježe, prije cvjetanja, za aromatiziranje likera I za ljekovite pripravke.
Zatvori

RUŽMARIN

4,00 kn

7 na zalihi

Trajnica uskih, tamnozelenih listova i plavih cvjetića koja se koristi u kulinarstvu kao začin.
Zatvori

TIMIJAN

4,00 kn

43 na zalihi

Svježi, suhi ili smrznuti listovi koriste se kao začin jelima ili za pripravljanje ljekovitih čajeva.
Zatvori

TRPUTAC

14,00 kn

2 na zalihi

Zeljasta višegodišnja biljka koja se bere tijekom cijele godine, a svoju primjenu ima u kulinarstvu te kao prirodni lijek.