Prikazuje se svih 20 rezultata

Pokaži bočnu traku
Zatvori

ALOE VERA

14,00 kn (1,86 €)

27 na zalihi

Aloe vera je biljka iz porodice Aloeacee, mesnata je, s bodljama sa strane. Uspijeva dobro u toplim i suhim područjima, ali se jako dobro prilagođava i ovdašnjem klimatskom području. Potiče regeneraciju oštećene kože, pomaže u zarastanju ožiljaka, ima protuupalna svojstva, ublažava bolove i žarenje kod opeklina, hidratizira, uništava bakterije, uklanja otrovne tvari iz organizma te umanjuje svrbež.
Zatvori

ANĐELIKA

14,00 kn (1,86 €)

13 na zalihi

Anđelika je dvogodišnja biljka iz porodice Apiaceae. Ima klasičan izgled najpoznatijih biljaka iz porodice štitara (komorač, celer, peršin). Uspravnog rasta i snažne, izbrazdane stabljike, najčešće crvenkaste boje. Vrlo razgranata, biljka je velika, mesnata, vanjska strana je tamne boje, dok je unutrašnjost bijela. Preferira vlažne predjele.
Zatvori

ARNIKA

14,00 kn (1,86 €)

17 na zalihi

Arnika pripada porodici Asteracee. Najčešće raste spontano, na ledinama i suhim travnjacima, no može ju se uzgojiti i u kućnom ambijentu, na otvorenom i u lončanici (doseže visinu od 60 cm). Njezini cvjetovi podsjećaju na tratinčicu, a osim što lijepo krase vrt, također ispunjavaju zrak delikatnim mirisom. Rustikalna biljka koja voli svijetla područja i dobro se prilagođava kako visokim, tako i niskim temperaturama. Uspijeva dobro na raznim vrstama tla, no preferira kisela i pjeskovita, koja omogućuju dobru drenažu.
Zatvori

BLAŽENI ČKALJ

14,00 kn (1,86 €)

30 na zalihi

Blaženi čkalj je biljka koja potječe s područja Sredozemnog mora. Trnovita dvogodišnja biljka koja u prvoj godini života proizvodi samo listove, dok u drugoj razvija i cvjetni dio. Raste i do 150 cm.
Zatvori

ČEHULJA

14,00 kn (1,86 €)

39 na zalihi

Čehulja je trajna biljka, visoka do 150 cm i široka 90 cm. Ima duboki, otporan korijen, velike debljine i mesnate konzistencije. Stabljika je uspravna, razgranata, šuplja i zelene boje. Listovi nalikuju na lišće paprati. Odgovara joj umjereno hladna klima i dobro podnosi hladnu zimu. Idealna pozicija u sjeni, ali dobro podnosi i direktno sunce. Ukoliko se koristi korijen, mora ga se iščupati u jesen, ali ne prije druge godine života biljke.
Zatvori

CRNI SLJEZ

14,00 kn (1,86 €)

15 na zalihi

Crni sljez je višegodišnja, grmolika biljka. Stabljika visine 60-80 cm, drvenasta pri dnu, ima listove izreskanih rubova te pokrivene dlačicama. Cvjetovi su ružičastoljubičaste boje sa tamnijim brazdama. Raste i samostalno u povrtnjacima i vrtovima.
Zatvori

GOJI

14,00 kn (1,86 €)

29 na zalihi

Goji je trnovita, grmolika biljka koja daje plod. Biljka preferira pješčani, dobro drenirani teren i osunčanu poziciju. Može se uzgajati u lončanici ili u vrtu, gdje se može iskoristiti i za formiranje ograde. Iako dobro ponosi i niske temperature, preporučuje se pokriti ga tijekom zime. Biljka doseže punu zrelost nakon 4-5 godina. Svake godine u svibnju preporučuje se obrezati grančice.
Zatvori

KADULJA LJEKOVITA

4,00 kn (0,53 €)

31 na zalihi

Kadulja je ljekovita i vrlo poznata biljka od koje se koriste svježe sakupljeni listovi. Također, veoma je popularan začin u kulinarstvu i koristi se za ljekovite čajeve.
Zatvori

KAMILICA

4,00 kn (0,53 €)

2 na zalihi

Kamilica je jednogodišnja biljka čiji se suhi cvjetovi koriste za razne pripravke, od ljekovitih krema do čajeva.
Zatvori

KOPRIVA

14,00 kn (1,86 €)

6 na zalihi

Kopriva je višegodišnja zeljasta biljka, na stabljici i listovima prekrivena žalcima. Na području Mediterana mnoge sorte Urtice često se nalaze na tlima punim dušika, naprimjer između ruševina i neobrađenog terena, blizu naseljenih područja ili na vlažnim, sjenovitim područjima šuma, od mora pa do planina. Urtica dioica, poznatija pod nazivom kopriva, trajna je biljka visoka i do 2 m, najraširenija i najpoznatija je vrsta.
Zatvori

LAVANDA

4,00 kn (0,53 €)

97 na zalihi

Lavanda je ljekovita biljka grmolikog rasta. Cvijet plavoljubičaste boje daje karakterističan miris, a sušeni cvijet se koristi u farmaceutskoj industriji i travarstvu.
Zatvori

LIMUNSKA TRAVA

14,00 kn (1,86 €)

11 na zalihi

Limunska trava je trajnica. Listovi su vrlo dugi (60-70 cm), intenzivno zelene boje i padaju prema van. Dobro se prilagođava svim vrstama tla i ne baš blagim klimama, ali ne podnosi dobro hladnoću. S obzirom da se limunska trava koristi upravo kao repelent za komarce i ostale insekte, nema problema s parazitima. Ujesen se obrezuju stabljike koje su vrlo nisko, kako bi došlo do obnavljanja vegetacije iduće proljeće.
Zatvori

MARULJA

14,00 kn (1,86 €)

47 na zalihi

Marulja je vrsta višegodišnje biljke koja svoje korijene nalazi u europskim zemljama Sredozemnog mora. Raste na suhim područjima sve do 1200 m nadmorske visine. Biljka naraste do 1 m, listovi su ovalni, a cvjetovi mliječnobijele boje.
Zatvori

MEDVJEĐI LUK

14,00 kn (1,86 €)

22 na zalihi

Medvjeđi luk je trajnica s duguljastom lukovicom, uspravna, ne odviše visoka. Cvjetovi su bijeli, a listovi široki, delikatni i snažnog mirisa češnjaka.
Zatvori

NEVEN

14,00 kn (1,86 €)

21 na zalihi

Neven je biljka iz porodice glavočika, razgranate stabljike (50 cm) i pokrivena dlačicama. Lišće je debelo. Cvjetovi, koji se javljaju u proljeće i ljeto, su glavice čija boja se mijenja od žute i narančaste. Kad se biljka malo protrlja, odiše vrlo ugodnim mirisom. Rustikalna biljka koja se dobro prilagođava različitim ambijentima i terenima.
Zatvori

Salata KREŠA

4,00 kn (0,53 €)

17 na zalihi

Salata s izreskanim i tipičnim, pikantnim okusom čije se mlado lišće koristi kod pripremanja salata i variva.
Zatvori

STEVIJA

14,00 kn (1,86 €)

24 na zalihi

Stevija je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Glavočika. Naraste i do visine od 50 cm. Cvjeta u kasnu jesen. Uspijeva na sunčanim predjelima, a u slučaju hladnije klime treba ju skloniti na toplo ili zaštititi agrotekstilnom folijom.
Zatvori

STEVIJA

5,00 kn (0,66 €)

14 na zalihi

Stevija je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Glavočika. Naraste i do visine od 50 cm. Cvjeta u kasnu jesen. Uspijeva na sunčanim predjelima, a u slučaju hladnije klime treba ju skloniti na toplo ili zaštititi agrotekstilnom folijom.
Zatvori

TURICA

14,00 kn (1,86 €)

9 na zalihi

Turica je samonikla trajnica koja uspijeva na sunčanim područjima u dolinama i na brdovitim predjelima. Može se naći uz rub ceste, uz ograde i na poljima. Koriste se cvjetovi.
Zatvori

ZELENI ČAJ

14,00 kn (1,86 €)

12 na zalihi

Zeleni čaj je biljka koja pripada porodici Theaceae. U prirodnom stanju može narasti i preko 2 m visine, ali radi lakšeg uzgoja uobičajeno je održavati je u obliku zimzelenog grma. Uzgoj pokazuje više uspjeha u područjima s većom nadmorskom visinom, gdje je svježa i vlažna klima i gdje je temperatura stabilnija, za razliku od područja gdje prevelika toplina može naštetiti dobroj kvaliteti čaja. Može se uzgajati i u našim područjima, u lončanici ili vrtu. Prije sjetve sjeme treba ostaviti u vodi 24 sata; malim čekićem lagano udariti kako bi kora napuknula i posijati.