Prikazuje se svih 13 rezultata

Pokaži bočnu traku
Zatvori

Lučica luka CUPIDO F1

19,00 kn
Ova sorta spada u ranu sortu luka koja daje plodove okruglog oblika i dobre čvrstoće.
Zatvori

Lučica luka HOLANDSKI ŽUTI (STUTTGARTER)

16,50 kn
Ova lučica je najzastupljenija sorta u našim proizvodnim uvjetima. Ima velike bakrenožute glavice koje su okruglo-spljoštenog oblika i tvrdo meso bijele boje.
Zatvori

Lučica luka MAJSKI SREBRENAC

11,00 kn18,00 kn
Rana sorta luka koja daje okruglo-plosnate plodove bijele boje. Blagog je okusa i koristi se u svježem stanju za najraniju potrošnju kao mladi luk u proljeće.
Zatvori

Lučica luka RED BARON

19,00 kn
Koristi se za ranu i srednje ranu proizvodnju. Glavice su okruglog i izduženog oblika, a ljuska je lijepe crvenoljubičaste boje.
Zatvori

Lučica luka ROSANNA

19,00 kn
Daje plod lijepe crvenoljubičaste boje.
Zatvori

Lučica luka STURON

16,50 kn
Sorta luka za kasniju proizvodnju. Ova sorta odlikuje se krupnim glavicama, okruglog do blago izduženog oblika zlatne boje. Daje visoke prinose i nije sklon procvjetavanju. Koristi se u svježem stanju i dobar je za skladištenje zbog koncentracije suhe tvari.
Zatvori

Sjemenski krumpir BELLA ROSA

90,00 kn212,50 kn
Ova sorta pripada u skupinu vrlo ranih krumpira crvene boje s visokim prinosom i dobrom komercijalnom vrijednošću. Gomolji su ovalni, krupni i ujednačene crvene boje pokožice, a meso je svijetložute do žute boje. Ima visok nivo tolerancije na sušu, dobru otpornost na dugi rast i niske do srednje zahtjeve kada su u pitanju zemljište i snabdijevanje vodom.Uslijed srednje stope tuberizacije, preporučena gustoća sadnje trebala bi biti približno 46 000 biljaka/ha (tuberizacija je razvoj krtola u periodu vegetacije; višom stopom tuberizacije razvija se veći broj gomolja i obrnuto).Preporučljivo je tretiranje sjemena zbog kontrole truleži biljke (Rhizoctonia solani).
Zatvori

Sjemenski krumpir DESIREE

39,00 kn262,50 kn
Pripada u skupinu srednje kasnih sorti krumpira crvene boje koji tijekom vegetacije zahtijevaju veće količine padalina. Gomolji su krupni, pomalo izduženi, crvene boje pokožice, dok je meso žutobijele boje. Ova sorta otporna je na virusne bolesti, a osjetljiva je na krastavosti i plijesan. Koristi se za kuhanje, prženje, pečenje i preradu, a dobra je za skladištenje zbog visokog postotka suhe tvari (21 do 23%).
Zatvori

Sjemenski krumpir LAURA

39,00 kn125,00 kn
Pripada u skupinu srednje ranih sorti crvene boje pokožice, a odlikuje ga vrlo visoka rodnost. Sadrži visok postotak suhe tvari i dobar je za skladištenje. Gomolji su izduženog ovalnog oblika i srednje krupnoće s crvenom bojom pokožice, a meso je žute boje.Ima srednje zahtjeve prema zemljištu i snabdijevanju vodom, a zemljišta sa mogućnošću širenja viroze treba izbjegavati.Zbog srednjeg stupnja tuberizacije preporučena gustoća biljaka trebala bi biti oko 46 000 biljaka/ha za konzumnu i 41 000 biljaka/ha za industrijsku proizvodnju (tuberizacija je razvoj krtola u periodu vegetacije; višom stopom tuberizacije razvija se veći broj gomolja i obrnuto).Preporučljivo je tretiranje sjemena zbog kontrole truleži biljke (Rhizoctonia solani).
Zatvori

Sjemenski krumpir MARABEL

39,00 kn287,50 kn
Pripada u skupinu ranih sorti bijelog krumpira koje daju vrlo visok prinos kvalitetnih gomolja sa dugim zadržavanjem kvalitete. Gomolji su ovalni, krupni, vrlo glatke, svijetložute pokožice i žute boje mesa.Izuzetna sorta visoke konzumne vrijednosti s neusporedivim okusom i ranim dozrijevanjem. Potrebno ga je saditi u zemlju s dobrim uvjetima, dok tla s visokim rizikom od viroza treba izbjegavati.Potrebno ga je gnojiti umjerenim količinama dušika, no na nekim zemljištima fertilizacija lista dušikom prije perioda formiranja gomolja može produžiti period tuberizacije.Stopa tuberizacije je srednja, preporučena gustoća biljaka je približno 43 000 biljaka/ha (tuberizacija je razvoj krtola u periodu vegetacije; višom stopom tuberizacije razvija se veći broj gomolja i obrnuto).Marabel daje lijepe gomolje koji su izuzetno pogodni za pranje i pakiranje. Zbog specifične kvalitete unutrašnjosti gomolja, ova sorta pogodna je i za guljenje.
Sjemenski krumpir MEMPHIS
Zatvori

Sjemenski krumpir MEMPHIS

322,50 kn
Srednje rana sorta krumpira s crvenom kožicom i svijetložutim mesom. Gomolji su ovalni, krupni i izduženi. Ova sorta krumpira vrlo je popularna u kulinarstvu jer se ne raspada prilikom termičke obrade. Pogodna je za čuvanje, no valja pripaziti da ju se ne izlaže niskim temperaturama.
Zatvori

Sjemenski krumpir RED FANTASY

300,00 kn
Srednje rana sorta krumpira s crvenom pokožicom, pogodna za kvalitetno čuvanje. Ima srednje zahtjeve kada su u pitanju zemljište i snabdijevanje vodom, dok gnojidba dušikom treba biti približno 10% manje nego po lokalnim standardima.Ova sorta daje lijepo oblikovane gomolje crvene pokožice I izuzetne konzumne kvalitete te uspijeva u različitim uvjetima okruženja.
Zatvori

Sjemenski krumpir RED SONIA

39,00 kn
Najranija sorta crvenog krumpira koja je kora crvena i glatka, a meso je žute boje. Red Sonia je odlična sorta za kulinarstvo, poglavito za prženje i pečenje.