Tablica
TORO rasprskivači domet

TORO 570 serija
TORO statični rasprskivači za navodnjavanje kratkog dometa

Domet: od 2,0 do 5,5 m .
Protok vode: od 0,2 do 17,3 l/min.
Priključak: ½” ž.
Toro rasprskivači 570 tipična uporaba: vrtovi javni gradski parkovi i male površine za navodnjavanje. Postoje razni tipovi nosača i veličine (5;7,5;10;15i 30 cm) i dvije serije dizni (regulirajući kut rada i fiksni kut rada)

TORO 570 Z XF
TORO statični rasprskivači kratkog dometa

Domet: od 2,0 do 5,5 m .
Protok vode: od 0,2 do 17,3 l/min.
Priključak: ½” ž.
Toro rasprskivači 570z xf tipična uporaba: vrtovi javni gradski parkovi i male površine za navodnjavanje. Karakteristika: razne vrste nosača i veličine (10;15i 30 cm) i dvije serije dizni (regulirajući kut rada i fiksni kut rada). Dizne serije 570 sa originalnim filterom. Dispozitiv XFlo w sprječava do 98% oticanja vode u slučaju ne ispravnosti.

TORO 570 Z PRX statični rasprskivači kratkog dometa

Domet: od 2,0 do 5,5 m .
Protok vode: od 0,2 do 17,3 l/min.
Priključak: ½” ž.
Toro rasprskivači 570 z PRX za navodnjavanje tipična uporaba: vrtovi javni gradski parkovi i male površine za navodnjavanje. Karakteristika: razne vrste nosača i veličine (10;15i 30 cm) i dvije serije dizni (regulirajući kut rada i fiksni kut rada). Dizne serije 570 sa originalnim filterom
Dispozitiv XFlo w sprječava do 98% oticanja vode u slučaju ne ispravnosti. Serija PRX raspolaže sa regulatorom pritiska koji održava konstantni izlazni pritisak od 2 bara.

TORO Dizna TVAN s regulirajućim kutom rada

TVAN-8 Zelena domet 2,4 m
TVAN- 10-Plava domet 3,0 m
TVAN-12- Smeđa domet 3,7
TVAN-15 – Crna domet 4,6 m
TVAN-17- Siva domet 5,2 m
Serija regulirajućih dizni sa muškim navojem. Podešavanje kuta vrlo precizno. Muški navoj značajno poboljšava dostupnost i održavanje te vrlo lako izvlačenje tornjića. Dizne se postavljaju na vrlo jednostavan način, zaštićena je sa ženskim navojem. Sve dizne za seriju 570 mogu se koristiti i za seriju LPS sa tijelom koji ima
ženski navoj.

TORO Dizna TVAN specijalna fiksna

Serija dizni sa muškim navojem i sa PDC ( uređaj za kompenzaciju pritiska) ujednačava pritisak kod dizne, dozvoljava kontrolu protoka i dometa. Sve specijalne dizne su MPR ( Matched Precipitation Rat) Ujednačeni proporcionalni dovod vode. Proporcionalnost omogućuje da se kutovi rada i radijusa mogu koristiti zajedno. Svaka dizna se koristi sa odgovarajućim filterom.

TORO MINI 8 (pop-up din.) rasprskivači kratkog do srednjeg dometa

Domet: od 4,6 do 10,1 m .
Protok vode: od 3,0 do 11,3 l/min.
Priključak: ½” ž Radni pritisak 2 do 3,5 bara ( optimalan 2,6 bara)
Toro rasprskivači za navodnjavanje mini 8 tipična uporaba: vrtovi i javni gradski parkovi malih do srednjih površina i površina obraslIh niskim grmljem.
Karakteristika: Upotreba za navodnjavanje prostora koji su preveliki za statične rasprskivače a premalen za klasične turbinske rasprskivače većeg dometa. Posebna spojka olakšava regulaciju mlaza i izmjenu dizne, opremljen predmontiranom diznom 1,5 . Raspon tornjića 95 mm.
Kit od 5 dizni različitog dometa.

TORO T5 (pop-up din.) rasprskivači srednjeg do dugog dometa

Domet: od 7,6 do 15,25m .
Protok vode: od 2,88 do 36,45 l/min.
Priključak: ¾” ž
Radni pritisak: 1,7 do 4,4 bara , maksimalni pritisak 5,1 bar (optimalan 2,6 bara)
Toro rasprskivači za navodnjavanje T5 tipična uporaba:
rasprskivači za vrtove i javne gradske parkove srednjih do velikih površina
Toro rasprskivači za navodnjavanje T5 karakteristika:Pouzdani dinamični rasprskivači, razlikuju se po rasponu tornjića od 12,3 cm. Rasprskivači su opremljeni sa zaštitnim gumenim pokrovom. Kut rada podesiv izravno na tornjiću s indikatorom od 40° do 360°. kod Ž verzije na 360°. Isporuka sa 8 dizni, 4 sa standardnim trajektorom a 4 sa niskim kutom rada.

TORO TR50 XT ( pop-up din.) rasprskivači srednjeg do dugog dometa

Domet: od 4,6 do 14,3m
Protok vode: od 3,8 do 37,5 l/min.
Priključak: ¾” ž
Radni pritisak: 1,7 do 4,8 bara , maksimalni pritisak 5,1 bar
(optimalan 3,6 bara)
Toro rasprskivači za navodnjavanje tr50 xt tipična uporaba: resprskivači za vrtove i javne gradske parkove srednjih do velikih površina i površina obraslih niskim grmljem.
Toro rasprskivači za navodnjavanje tr50 xt karakteristike: Rasprskivači su opremljeni  sa sistemom regulacije TORO koji je postao standard za sve ekonomične dinamične rasprskivače. Može se koristiti na travnjacima koji se ne kose redovito (visoki raspon tornjića). Zahvaljujući kompletu specijalnih dizni ima jednakomjerno navodnjavanje.
Zajedničke karakteristike obitelji TRXT rasprskivača:

 1. Jednostavna regulacija radnog kuta od 0°do 360°, ako je podešen na 360°, rotacija postaje jednosmjerna radi jednakomjernog navodnjavanja.
 2.  Sistem Trujector ( regulacija kuta trajektorije od 5°do 25°)
 3.  Sistem X-flow ( omogućuje izmjenu dizne i radnog kuta bez namakanja).
 4.  Memorija radmnog kuta / Smart Arc™) koja ga vraća u prvotni postavljeni kut nakon nasilnog pokušaja rukovanja.

Podzemna instalacija od 13 mm ispod razine gazišta. Pred-montirana dizna od 3,0

TORO S800 (pop-up din.) rasprskivači srednjeg do dugog dometa

Domet: od 5,0 do 15,23m .
Protok vode: od 1,9 do 37,9 l/min.
Priključak: ¾” ž
Radni pritisak: 2,0 do 3,5 bara , maksimalni pritisak 4,7 bar ( optimalan 2,8 bara)
Toro rasprskivači za navodnjavanje s800 tipična uporaba: vrtovi i javni gradski parkovi srednjih do velikih površina i površina obraslIh niskim grmljem.
Toro rasprskivači za navodnjavanje s800 karakteristike: Dinamični rasprskivač pop-up , razlikuje se po izlasku tornjića 12,7 cm. Radni kut se regulira na tornjiću sa oznakama 0°do 360°. Nepovratni ventil sve do 2,4 m. Isporučuje se sa kitom u kompletu od 9 dizni sa standardnim trajektorijom i 4 dizne
niskog kuta rada.
Ventil Chek-O-Matic sve do 2,4 m visinske razlike. Pred-montirana dizna od 2.5.

TORO DT 30 B ( pop-up dinamični ) rasprskivač dugog dometa

Domet: od 13,1 do 27,8 m .
Protok vode: od 31 do 180,9 l/min.
Priključak: 1″ ž
Radni pritisak: 2,0 do 3,5 bara , maksimalni pritisak 4,7 bar
(optimalan 2,8 bara)
Toro rasprskivači za navodnjavanje dt 30 b tipična uporaba: Parkovi, sportski tereni većih dimenzija i golf tereni (tee-fw) Karakteristike: model sa punim krugom i podesivi radni kut u jednom rasprskivaču.. Posebno označen za block sistem za fairwayws i tee. Regulacijski uređaj TruJector™ za optimalno podešavanje trajektorije glavne dizne u dvije pozicije 25°- 15°. Potpuno se može rastaviti s vrha , olakšavajući održavanje i čišćenje rasprskivača. Dizne prepoznatljive po boji. Check valve 3,0 m

TORO 690 serija (pop-up dinamični) rasprskivači dugog dometa

Domet: od 26,5 do 33 m
Protok:193 do 311 l/min
Priključak. 6/4″ ž
Toro rasprskivači za navodnjavanje 690 serija tipična uporaba: Sportski tereni većih travnatih površina i golf tereni. Karakteristika: verzija sa ugrađenim ventilom koji može biti na električno upravljanje, hidrauličko N.A. uptavljanje i Check-o- Matic upravljanje.

TORO SC 670 GRILLO ( pop-up dinamični rasprskivači)

Domet: od 23,8 do 30,4 mj. Priključak: 6/4″ ž
Toro rasprskivači za navodnjavanje sc 670 grillo uporaba : Sportski tereni izloženi stalnom pritisku i pomicanju (npr. nogometna igrališta)
Toro rasprskivači za navodnjavanje sc 670 grillo karakteristika: rasprskivači koji prave puni krug, sa ugrađenim ventilom koji može biti na električno i hidraulično N.A. upravljanje.
Na površini ima košaricu napravljenu od neoprena® koja sadržava prirodni busen. Potpuno se može rastaviti s vrha što olakšava čišćenje i održavanje rasprskivača

TORO TG 101 serija, rasprskivač dugog dometa

Priključak: 2″ ž
Toro rasprskivači za navodnjavanje tg 101 serija karakteristike: Garantira odličnu distribuciju vode, raspolaže s uređajem koji omogućuje efikasnu auto-regulaciju kod promjena koje se mogu pojaviti u toku rada. Brzina hoda je kontrolirana putem automatske kočnice. Zatvoren ( montiran) u jednom sanduku koji se postavlja u zemlju (556mm x 1082 mm x h 625 mm). Jedinstven u svojoj kategoriji , najviše se koristi za sportske terene s umjetnom travom .

OBUJMICE ZA BRZO POVEZIVANJE PAS PN8

Projektirana je tako da bi se pojednostavila instalacija rasprskivača stvarajući derivaciju u nekoliko sekundi. Nije potreban nikakav alat za montažu , jer obujmica sama napravi rupu u cijevi , bez stvaranja prljavštine. Ugrađena obujmica se ne okreće ( nema pomaknuča ) stalno je u okomici na cijev. Napravljena je od kvalitetnog materijala koji podnosi više od milijun ciklusa navodnjavanja kod otvaranja i zatvaranja na 4,2 kg/cm2, otporna na 27 kg/cm2. Povezivanje na izlazu je ženski navoj od ½“ ili ¾“ . Mogu se montirati na PELD cijevi promjera 25 i 32 mm.
Karakteristika ovih obujmica je kvaliteta i brzina i jednostavnost instalacije.

TORO Irrilevel produžetak

Omogućava jednostavno i brzo reguliranje visine rasprskivača. Odvrtanje omogućava podizanje rasprskivača. Da bi se smanjila visina dovoljno je pritisnuti produžetak. U samom produžetku je ugrađen antivandalni dispozitiv koji sprječava odnošenje rasprskivača. Priključak ¾” i ½” . Regulacija visine do 85 mm.

 

SUSTAV FUNNY PIPE

 1. Cijev PE PN 10 b,
 2. Spojnica luk ½” muška
 3. Spojnica luk ¾” muška
 4. Spojnica luk ½” ženska
 5. Spojnica dvostruka- rebrasta
 6. T-spojnica rebrasta
 7. Spojnica ¾” muška
 8. Spojnica ½” muška

Ova vrsta cijevi jedinstvena je po svojoj vrsti PE.  Koristi se kao produžetak – pomoću ovih cijevi moguće je postavljati rasprskivače na željenim lokacijama.