Navodnjavanje

Navodnjavanje  je jedna od najvažnijih agrotehničkih mjera u intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji povrća. To je postupak kojim se na poljoprivredno zemljište umjetnim putem dovodi voda kako bi se postigla dovoljna količina vlage za normalan rast i razvoj te ishranu biljaka, a samim time povećao urod. Biljka nije u mogućnosti koristiti hranjiva iz tla bez dovoljne količine vode.
Danas je gotovo nezamislivo baviti se intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom bez profesionalno postavljenog sustava za navodnjavanja i uporabe vodo-topivih gnojiva pomoću kojih se može osigurati dovoljna količina hranjivih tvari za biljke, koje bi trebale dati onakav prinos i kvalitetu plodova kakvu smo sami željeli. Danas, navodnjavanje koristimo osim u poljoprivrednoj proizvodnji i u vlastitim domovima, odnosno navodnjavamo naša dvorišta i okućnice, sportske terene i javne površine poput parkova, šetnica i kružnih tokova.

Automatsko navodnjavanje

Osim za boljitak biljaka, nama u Pšeno d.o.o. je stalo i do boljitka naših kupaca stoga uvijek preporučamo programator za automatsko navodnjavanje uz pomoću kojega nije potrebno brinuti hoćete li, kada i koliko dugo otvoriti pustiti navodnjavanje, automatski sustav to odrađuje umjesto vas. Ovim putem, osiguravate biljkama uvijek istovremenu i potrebnu količinu vode te niste potrebni prilagođavati svoje slobodno vrijeme sustavu za navodnjavanje. Pitate li se što u slučaju velikih i neočekivanih oborina – i tu imamo rješenje! Uz programator za automatsko navodnjavanje, uvijek postavljamo i kišni senzor koji javlja sustavu da li je bilo kiše i sukladno tomu prilagođava trajanje navodnjavanja i količinu vode koje biljke dobivaju.