STAKLENICI VARIANT

Na temelju dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji staklenika, koriste se tehnologije koje minimalno opterećuju površinu na kojoj su staklenici izgrađeni: kod spajanja pojedinačnih dijelova staklenika nema zavarivanja, već je sve spojeno vijcima i zakovicama.

izrada staklenika pšeno

Staklenici su izvanredni pomoćnici za Vaš vrt, bez kojih je danas rad u vrtu teško zamisliti.
Glavne karakteristike staklenika :

 • staklenici se proizvode u raznim dimenzijama i izvedbama
 • svi dijelovi staklenika  su pocinčani, što osigurava dugi životni vijek staklenika
 • staklenici  mogu biti tretirani i praškastom bojom za paljenje, prema zahtjevima kupaca
 • kao ispunu za staklenika koristi se komorni polikarbonat ili staklo Helios koje štititi povrće i negativnog djelovanja UV zračenja i od padanja nečistoća iz zagađenog zraka
 • staklo je dovoljne debljine da štiti povrće od tuče (potvrđeno temeljem protokola br. 81/93 laboratorija za ispitivanje broj 1005) i nije ga potrebno zasjenjivati
 • staklo se ugrađuje u konstrukciju bez potrebe dodavanja staklarskog kita i pričvršćuje se pomoću gumenog brtvljenja
 • prozori staklenika za provjetravanje stvaraju idealnu sredinu za biljke, te također mogu biti dodatno opremljeni automatskim otvaračima
 • pribora za dodatnu opremu staklenika: bočni prozori, druga široka dvokrilna vrata koja  osiguravaju dodatno provjetravanje i komforan ulaz za unošenje i iznošenje (po dogovoru vrata mogu biti izrađena na obje stranama staklenika)

Staklenici  Izbor boja:

     

POCINČANI STAKLENICI  – TIP J


 

Staklenici  TIP J3

dimenzije (š/d/v): 249 x 306 x 213 cm
širina ulaza: 105 cm
2  krovna prozora


Staklenici  TIP J4

dimenzije (š/d/v):249 x 406 x 213 cm
širina ulaza: 105 cm
3  krovna prozora


Staklenici  TIP J5

dimenzije (š/d/v):249 x 505 x 213 cm
širina ulaza: 105 cm
4  krovna prozora


Staklenici  TIP J6

dimenzije (š/d/v): 249 x 604 x 213 cm
širina ulaza: 105 cm
4  krovna prozora


POCINČANI STAKLENICI  – TIP K

Staklenici  TIP K3
dimenzije (š/d/v): 276 x 306 x 211 cm
širina ulaza: 105 cm
2  krovna prozora


 

Staklenici  TIP K4
dimenzije (š/d/v): 276 x 406 x 211 cm
širina ulaza: 105 cm
3  krovna prozora


 

Staklenici  TIP K5
dimenzije (š/d/v): 276 x 505 x 211 cm
širina ulaza: 105 cm
4  krovna prozora


 

Staklenici  TIP K6
dimenzije (š/d/v): 276 x 604 x 211 cm
širina ulaza: 105 cm
4  krovna prozora


 

POCINČANI STAKLENICI  – TIP L

Staklenici  TIP L 1.5
dimenzije (š/d/v): 303 x 154 x 209 cm
širina ulaza: 105 cm
1  krovni prozor


 

Staklenici  TIP L 3
dimenzije (š/d/v): 303 x 303 x 209 cm
širina ulaza: 105 cm
2  krovna prozora


 

Staklenici  TIP L4.5
dimenzije (š/d/v): 303 x 452 x 209 cm
širina ulaza: 105 cm
3  krovna prozora


 

Staklenici  TIP L6
dimenzije (š/d/v): 303 x 601 x 209 cm
širina ulaza: 105 cm
4  krovna prozora


 

Staklenici  TIP L12
dimenzije (š/d/v): 303 x 1202 x 209 cm
širina ulaza: 105 cm
8  krovna prozora


 

POCINČANI STAKLENICI  – TIP M

Staklenici   TIP M3
dimenzije (š/d/v): 426 x 303 x 222 cm
širina ulaza: 2 x 105 cm
4  krovna prozora


 

Staklenici  TIP M4.5
dimenzije (š/d/v):426 x 452 x 222 cm
širina ulaza: 105 cm
6  krovnih prozora


 

Staklenici   TIP M6
dimenzije (š/d/v): 426 x 601 x 222 cm
širina ulaza: 105 cm
8  krovnih prozora


 

Staklenici  TIP M12
dimenzije (š/d/v): 426 x 1202 x 222 cm
širina ulaza: 105 cm
8  krovnih prozora


 

NOVO U PONUDI

za staklenike tip C ; D ; J ; K ; L i M  možemo vam isporučiti produžena vrata bez obzira na dužinu staklenika.
 
 
 

Radni stol PSW 1A

kao dodatna oprema
 
Stol PSW-1A za uzgoj je novi proizvod u asortimanu proizvoda naše tvrtke. Nema više nereda pri sadnji. Vrijeme potrebno za raznašanje zemlje ili supstrata, prenošenje sadnica s jednog mjesta na drugo mjesto, možete iskoristiti efikasnije. Sve potrebno za njegu i uspješan uzgoj je pregledno na jednom mjestu. Stol za uzgoj je u prvom redu namijenjen za poslove sadnje i presađivanja tijekom cijele godine. Njegove mogućnosti primjene su i puno veće, ali na vama je izbor za što ćete ga sve iskoristiti. Zahvaljujući njegovoj masivnoj konstrukciji i kompaktnim dimenzijama, moguće ga je smjestiti u staklenike i plastenike ostalih proizvođača. Zato što je proizveden od vruće pocinčanog lima, dakle iz istog materijala od kojeg su proizvedeni i naši staklenici, možete ga postaviti bilo gdje u vrtu. Maksimalno iskoristite njegovu osnovnu namjenu. Uz pomoć niz dodataka, od njega ćete napraviti profesionalnog pomoćnika, koji će vam kroz cijelu godinu pomagati u vašem stakleniku, plasteniku ili vrtu. Dimenzije stola su 1420 x 780 x 800 mm. Dubina korita je 80 mm. Stol se isporučuje samo s ispustom za odvodnju vode.
 
 

 


 

 

AUTOMATSKI OTVARAČI PROZORA Staklenici

Samostalni valjak

Namjena: 
Samostalan valjak osigurava otvaranje prozora staklenika prema unutarnjoj temperaturi u stakleniku u rasponu temperatura između 18-50 °C.

Opis:
Automatski otvarač radi na principu rastegljivosti materijala. Proizveden je od bakrene cijevi – valjka, šipke od nehrđajućeg čelika – štapa te čepova sa brtvljenjem. Napunjen je nezapaljivom smjesom od parafina.

Regulacija i opterećenje:

Podešavanje izlazne temperature vrši se navojem na štapu (15 mm). Ispuna štapa osigurava njegovo izvlačenje za 20 mm s povećanjem unutarnje temperature za 13 °C (izmjereno 19-30 °C). Dopušteno opterećenje valjka u osi štapa je maksimalno 40 kg.

Valjak s mehanizmom sa polugama

Mehanizam je direktno namijenjen za ugradnju u staklenike bez potrebe dodatnog prilagođavanja.
Mehanizam sa polugama proizveden je pocinčanog lima debljine 1,5 mm.
Automatski otvarač sa mehanizmom sa polugama prigodan je za prozore staklenika težine do 10 kg (preporučene dimenzije prozora su 450 x 700 mm).


 

BOČNI PROZORI

Dugotrajna testiranja izvršena od strane uglednih čeških i inozemnih stručnjaka za uzgajanje biljaka, potvrdila su da je najpogodniji način provjetravanja zemlje u pogledu rasta biljaka iznad tla. Stručnjaci preporučuju ovaj način provjetravanja zemlje zato što je za zdrav rast biljaka potrebna velika količina ugljičnog dioksida (CO2). Biljke koriste kisik kao svoj osnovni kemijski element za izgradnju svoje strukture i pretvaraju CO2 u kisik. CO2 je teži od drugih plinova koji se nalaze u zraku; zbog toga se obično zadržava pri tlu u donjem dijelu staklenika, gdje ga biljke mogu najbolje iskoristiti. Dodavanjem nepotpuno razgrađenog komposta u staklenik dodaje se istovremeno i CO2. Zbog tog je razloga najbolje koristiti takav način provjetravanja koji sprječava izlaz, odnosno gubitak, ugljičnog dioksida CO2; također omogućava međusobno miješanje svih slojeva zraka u stakleniku, što povećava sposobnost odnosno intenzitet rasta biljaka u stakleniku.
Bočni prozori, čija je svrha osiguranje idealne cirkulacije zraka predstavljaju rješenje ovog problema. Ova kombinacija sa tipiziranim brojem dijelova za provjetravanje u krovu i automatskim otvaračima idealna je za dovoljno provjetravanje staklenika. Bočni dio za provjetravanje može biti smješten u 1,5 m modulu na visini oko 50 cm iznad terena. Nakon male prilagodbe – koja predstavlja bušenje dva otvora presjeka od 7 mm u konstrukciji staklenika i rezanje stakla – ovi bočni dijelovi za provjetravanje mogu biti dodatno ugrađeni u sve tipove staklenika.


 

VRTNI KOMPOSTERI

Idealni pomoćnici za likvidaciju bilo kakvog otpada biljnog porijekla su komposteri, koji osiguravaju savršeno provjetravanje zemlje. Vrijeme sazrijevanja komposta je dulje nego kod kompostera bez pristupa zraka, međutim, konzistencija tvari je potpuno idealna. Komposter za proizvodnju komposta bez primjene ovih bakterija je idealan izvor hranljivih tvari i CO2 ne samo za staklenik već nakon godinu dana sazrijevanja. Nakon dvije godine sazrijevanja dobit ćete veoma kvalitetan supstrat, koji se može koristiti za uzgajanje biljaka svih vrsta. Na ovaj je način također moguće iskoristiti pokošenu travu i gomile lišća.

Prednost vrtnih kompostera:

 • vrlo jednostavno montiranje
 • mogućnost dobivanja već sazrelog komposta
 • idealna ekološka likvidacija otpada biljnog porijekla (uz nagomilano lišće, pokošenu travu ili ostatke biljaka iz vrta, također i sve vrste kuhinjskog otpada biljnog porijekla -korice banana, krumpira….)
 • lišće više nije potrebno paliti: pomoću vrtnog kompostera dobiva se vrlo kvalitetan supstrat za uzgoj svih svrsta biljaka
 • kompost je zreo već nakon godinu dana i predstavlja idealan izvor hranljivih tvari i CO2 posebno za staklenik

 

Ostavite odgovor

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.